Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Blogs

Mijn concert van het leven

01

feb
2014

Geen reacties
Door admin

On 01, feb 2014 | Geen reacties | In | Door admin

Mijn concert van het leven

Dolgelukkig was ik als 19-jarige met mijn kamer van 2 bij 7 meter. Een pijpenla in de Capucijnenstraat in Maastricht waar ik piano kon studeren zoveel ik maar wilde; op eigen benen en inmiddels tweedejaars Conservatoriumstudent. Ik pendelde fietsend of wandelend tussen het Conservatorium Maastricht en het toenmalige Generaalshuis aan het Vrijthof.  Daar werd in de jaren 80 van de 20e eeuw de opleiding schoolmuziek gedoceerd, in het huidige Theater aan het Vrijthof. Veel mensen van toen, zie ik nog regelmatig, al is het meestal digitaal op Facebook. Maar echt, zelfs daar voelt het heel vertrouwd.

 

Door de jaren heen heb ik de kans gekregen ook andere talenten van mijzelf te ontwikkelen.

Maar sinds 1 januari leg ik mijn ziel en zaligheid weer in mijn grootste passie: de muziek. Het is mijn missie om met veel mensen en bedrijven een band op te bouwen, met als doel de philharmonie zuidnederland samen met alle musici en collega’s tot bloei te brengen, om ook onze toekomstige generaties van klassieke muziek te laten genieten. In welke vorm dan ook, want het hoeft niet alleen ‘op volle sterkte’. Muziek raakt mensen in het hart en verbindt mensen door de schoonheid van de kunst.

 

Ongelooflijk hoe het Generaalshuis mijn leven dirigeert: de philharmonie zuidnederland is gehuisvest in de aanbouw van het Theater aan het Vrijthof; daar waar ik in 1978 als 18-jarige een levenslange verbintenis met de muziek aanging.

Plaats een reactie