Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Blogs

Leading the South

16

aug
2015

Geen reacties
Door admin

On 16, aug 2015 | Geen reacties | In | Door admin

Leading the South

Een symfonie orkest de 21e eeuw in leiden vergt een flinke dosis doorzettingsvermogen en vertrouwen en veel creativiteit en commitment van musici en staf. Klassieke muziek staat vooral bij jonge mensen niet als eerste op de uitgaansagenda en mensen hebben in het algemeen veel keuzes om hun vrije tijd te besteden. Om genoeg publiek te trekken voor klassieke muziek is het belangrijk met het publiek in gesprek te gaan en een constante focus te hebben op hun behoeften. Dat heeft bij philharmonie zuidnederland geleid tot enkele nieuwe concertformules op bijzondere plekken waardoor de afstand tot de luisteraar steeds kleiner wordt.

 

Daarnaast worden we ook uitgedaagd nieuwe strategieën te ontwikkelen om ons te verbinden met de zakelijke markt. De vanzelfsprekendheid van een gesubsideerde kunstensector is voorbij. Hiervoor is de afgelopen maanden het nieuwe concept Leading the South ontwikkeld.  Met Leading the South brengt philharmonie zuidnederland een nieuw product op de markt dat de band tussen de culturele wereld en het zakenleven in Brabant, Limburg en Zeeland wil versterken.

De formule Leading the South start in 2015 het Philharmonisch Festijn op 6 november 2015 bij Piet Hein Eek en de leiderschapscursus op 27 november in Theater aan het Vrijthof.

 

De kracht zit hem in het feit dat de gasten hun economische en culturele netwerk in Zuid-Nederland kunnen vergroten omdat men er gelijkgestemde ondernemers ontmoet. Zo krijgt men een andere kijk op toonaangevend leiderschap en ervaren de gasten een symfonisch orkest op een unieke en bijzondere manier TUSSEN de musici in.

 

Door deelname aan Leading the South maakt men deel uit van het Philharmonisch Genootschap. De personen die inschrijven nemen een pioniersrol in om philharmonie zuidnederland te ondersteunen in onze taak de eigen regio steeds waardevoller te maken met muziek op hoog niveau, met educatie en door maatschappelijke betrokkenheid.

 

Klassieke muziek brengt een mens zoveel goeds….

 

Impressie van Piet Hein Eek:

 

Plaats een reactie