Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Nieuws

16

aug
2015

Geen reacties

In Nieuws

Door admin

Patina

On 16, aug 2015 | Geen reacties | In Nieuws | Door admin

Een muziektheatervoorstelling over de kracht van het ouder worden

 

De Stichting Maastrichtse Componisten produceert in 2015 samen met Studium Chorale de voorstelling Patina.

 

Patina neemt de bezoeker mee naar een imaginaire wereld, waarin het niet gaat over de last van het ouder worden, maar juist over de kracht, levenservaring en levensvreugde, die achter een gepatineerde huid verborgen gaan. Immers een mooi laagje patina op de huid is niet een teken van verval, maar een teken van echtheid. In een doorleefd gezicht zie je de hele mens.

In de verrassende combinatie van het beeldend figurentheater met nieuwe kleurrijke muziek verbinden de makers Ananda Puijk en Hans Leenders twee werelden met elkaar, die elkaar zelden ontmoet hebben. Een suggestief gedicht rond de cyclus van dag en nacht, van licht en donker loopt als rode draad door de voorstelling. Op het podium bewegen de hoofdfiguur, die vergroeit lijkt met een pop, en zes vrouwelijke vocalisten met maskers. Daaromheen drapeert een slagwerker met zijn instrumentarium een bijna filmisch muzikaal decor.

 

Uitvoerenden
Ananda Puijk – artistiek leider en spel
Hans Leenders – componist en muzikaal leider
Sybrand van der Werf – regisseur
Elke Janssens, An Meeusen, Mette Rooseboom, Cecile Roovers, Dineke van der Sman, Martina van Westen – vocalisten Studium Chorale
Jan van den Boomen – slagwerk
Charlotte Puijk-Joolen – figurenontwerp

 

Data 2015

donderdag 26 augustus tijdens Het Limburg Festival

zaterdag 5 september 20:15 uur Kloosterbibliotheek Wittem, Kunstdagen Wittem

Plaats een reactie