Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Nieuws

07

feb
2014

Geen reacties

In Nieuws

Door admin

Nederlands Studenten Orkest op 10 februari in Maastricht

On 07, feb 2014 | Geen reacties | In Nieuws | Door admin

Vanmiddag een heel sympathiek gesprek gehoord op radio 4 in het programma Podium tussen programmaleider Hans Haffmans en de componist Matthias Kadar.

Matthias Kadar maakte voor het Nederlands Studenten Orkest dit jaar de opdrachtcompositie; een muzikaal gedicht. Het werk heet Lebam en deze naam is ontstaan uit een samensmelting van de namen van de twee kinderen van Kadar.
 
Kadar hoopt dat het publiek na het beluisteren van zijn compositie hetzelfde ervaart als wat hijzelf zo fijn vindt aan het lezen van gedichten: een sfeer ervaren die verder gaat dan enkel de beleving van het gedicht op het moment; die je meeneemt als verrijking.
 

Het Nederlands Studenten Orkest speelt aanstaande maandag 10 februari in het Theater aan het Vrijthof onder leiding van dirigent Jurjen Hempel. Het concert van dit jaar staat in het teken van de poëzie en opent met de opdrachtcompositie van Matthias Kadar. Hierna wordt Sea Pictures van Elgar uitgevoerd, met als solist mezzosopraan Barbara Kozelj. Na de pauze zal het spektakelstuk van de avond te horen zijn: de tiende symfonie van Sjostakovitsj. Ik verheug me op de energie waarmee deze jonge mensen het publiek gaan betoveren en die ik graag mee naar huis neem, de nieuwe week in.

 
http://www.nso.nl

Plaats een reactie